Afbeelding
Foto: Evelien Olivier

Al de hele week druk voor de brandweer

Algemeen Castricum

Niet alleen was de brandweer maandag 16 juli druk met de duinbrand bij de Kruisberg in Heemskerk (zie eerder artikel), zij hadden het al de hele week druk met vele meldingen.

Dinsdagmiddag 10 juli om 14:01 uur werd de brandweer opgeroepen voor een duinbrand aan de Vondellaan bij Center Parcs in Zandvoort. Toen ze net onderweg wilden gaan werd de melding alweer ingetrokken, omdat de beroepskrachten van Zandvoort al ter plaatse waren. Deze hadden de brand al onder controle en zo hoefden alle andere voertuigen niet meer ter plaatsen te komen.

In de nacht van dinsdag 10 juli op woensdag 11 juli werd een sterke brandlucht waargenomen in Castricum lees daarover meer in dit artikel.

Woensdagmiddag 11 juli om 12:41 uur stond er een boomstam in de brand in de duinen van Castricum op de hoek Breedweg/Oude Schulpweg. Volgens de melders en de aanwezige boswachter is de brand veroorzaakt door een weggegooide peuk. Door alert reageren van de melders is erger voorkomen. De brandweer heeft de boomstam en de omgeving afgeblust.

Donderdagochtend 12 juli om 08:19 uur hebben de spuitgasten samen met de ladderwagen van Heemskerk de ambulancedienst geholpen om een persoon naar beneden te hijsen aan de Houtsnip.
Dezelfde dag waren er twee loze meldingen op Dijk en Duin om 17:48 uur bij het A gebouw en om 21:16 uur bij het RIBW. Deze werden allebei weer ingetrokken nog voor de auto de deur uitreed.
Om 18:23 uur was er een melding van een paar bosjes in de brand langs de Zeeweg nabij de camping. Deze waren al uit bij aankomst van de brandweer. De brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd en konden daarna weer retour gaan.

Vrijdagmiddag 13 juli om 12:10 uur heeft de brandweer met mankracht de ambulancedienst geholpen om een persoon aan de Pernéstraat naar beneden te tillen.

Zaterdagochtend 14 juli om 09:54 uur was er een loze brandmelding bij Verzorgingstehuis de Boogaert.

Zondagochtend 15 juli om 10:57 uur was er een melding van een dier te water langs de A9 bij Akersloot. De brandweerlieden hebben alles afgezocht, maar konden het dier niet meer vinden. Waarschijnlijk was het zelf weer op het droge gekomen.
Om 13:31 uur was er een loze brandmelding bij het ggz aan de Olvendijk in Heiloo waar de brandweerlieden van Heiloo en Limmen voor opgeroepen waren.

Na de duinbrand van maandag 16 juli werd brandweer Castricum opgeroepen naar Texel te gaan waar een grote brand woedde bij een camping, echter in Den Helder aangekomen was de brand onder controle en konden zij weer retour.

De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 16 uur geleden
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 20 uur geleden
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30
De politie in winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine 8 apr, 09:43
Natalie, Anne-Marie en Vincent.
KidsVakantieCocktail niet meer weg te denken in de zomervakantie! 5 apr, 11:30