Afbeelding
Foto gemaakt door omstander

Brandweer druk met duinbranden en kampvuur

Algemeen Castricum

Het brandweernieuws van maandag 2 juli 2018 tot en met zondag 8 juli 2018

Maandagochtend 2 juli om 07:15 uur was er een loze brandmelding bij het Huis van Hilde. Deze was veroorzaakt door werkzaamheden.

Dinsdagochtend 3 juli om 9:12 uur werden de brandweerlieden opgeroepen om met hun speciale duinbrand tankautospuit uit te rukken naar de Donkere Duinen bij Den Helder voor een melding van een duinbrand.Toen ze onderweg waren kregen ze rond Limmen te horen dat het loos alarm was. De oorzaak van de rook was het gevolg van stenen slijpen wat voor behoorlijk wat stof zorgde en dat werd aangezien voor rookontwikkeling.

Woensdagochtend 4 juli om 11:36 uur was er een melding van een buitenbrand aan De Bloemen. Deze melding werd ook weer ingetrokken omdat het om een kleine prullenbak bleek te gaan, die inmiddels was geblust door de conciërges van het Jac. P. Thijsse College.

Vanwege de enorme droogte in de duinen is fase 2 van kracht en daarom rukt de brandweer gelijk met veel materieel uit om een duinbrand zo snel mogelijk uit te krijgen. Zo moesten ze woensdagmiddag 4 juil om 15:50 uur naar het Torenpad in Schoorl voor een melding van een duinbrand. De brandweerlieden van Castricum waren een half uur na de melding ter plaatse. Daar kregen ze te horen dat het om een smeulende brand ging, die reeds geblust was door hun collega's van Schoorl en Bergen. De andere eenheden, die inmiddels allemaal ter plaatse waren, konden weer retour. Maar Castricum en Callantsoog moesten nog even blijven met hun duinvoertuig, omdat er mogelijk een tweede brandhaard zou zijn. Dit bleek al snel niet zo te zijn en ook zij konden terug.

Op woensdag 4 juli is de brandweer (twee tankautospuiten van brandweer Uitgeest en brandweer Limmen) ook opgeroepen in verband met een groot ongeval op de N203. Lees meer hierover in dit artikel.

Dezelfde avond om  23:05 uur werd de brandweer weer opgeroepen voor een melding van een duinbrand in de Donkere Duinen bij Den Helder. Dit keer kregen ze rond Alkmaar te horen, dat het om een groot kampvuur ging in de duinen. De brandweerlieden van Den Helder en Callantsoog hadden geen assistentie meer nodig en alle voertuigen konden weer terugkeren.

Zondagochtend 8 juli om 06:05 uur werd de brandweer opgeroepen voor een klein kampvuurtje in de duinen van Castricum op de Johannisweg. De melder had gebeld met de alarmcentrale en was bezig om uit te leggen dat er een klein brandje was maar toen werd de verbinding verbroken aangezien de batterij van de telefoon leeg was. De alarmcentrale kon de melder dus niet meer bereiken. De telefoon werd uitgepeild en zo werden de brandweerlieden gestuurd naar de hoek Prof. van der Scheerlaan / Dr. Jacobilaan, omdat daar het signaal van de telefoon voor het laatst vandaan kwam. Tijdens een kleine zoekslag op het terrein van Dijk en Duin en in de omgeving van Bakkum met de tankautospuit en het verkenningsvoertuig kwamen de brandweerlieden toevallig de melder tegen bij de tennisbaan in Bakkum. Hij kon toen vertellen waar de precieze locatie was. Hierop zijn de brandweerlieden ter plaatse gegaan en bleek er inderdaad een klein kampvuurtje na te smeulen. De brandweer heeft het brandje afgeblust vanuit de brandweerwagen met hun bumper monitor en konden toen weer retour gaan.

Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 23 uur geleden
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25
Er wordt gespeeld op dinsdagmiddag 16 en 23 april en vrijdagavond 19 en 26 april.
Open Kampioenschap Biljarten van Castricum 18 mrt, 15:17