Afbeelding
Foto: Monique de Jager

De Oude Keuken: sociaal en professioneel bedrijf

Algemeen Bakkum

Donderdag 31 mei bracht de Ondernemersvereniging Castricum een werkbezoek aan Social Enterprise De Oude Keuken op het terrein van GGZ instelling Dijk en Duin. Zij woonden daar een bedrijfspresentatie bij. Tijdens de presentatie werd door directeur Brigitte van Campen en Haya Hinten uitgelegd wat sociaal ondernemen is, hoe DOK is ontstaan en wat hun visie en doelstellingen zijn.

Veel medewerkers van het restaurant zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden opgeleid tot professionals of stromen door naar een beroepsgerichte opleiding. Eén van hen vertelde over haar ervaringen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van de medewerkers, dit vergroot het gevoel van verantwoordelijkheid, eigenwaarde en autonomie.

Bij sociaal ondernemen staat de maatschappelijke missie voorop, maar is het wel belangrijk dat er geld verdiend wordt om de salarissen van de medewerkers te kunnen betalen, winst vloeit terug in het bedrijf. Zij zijn financieel zelfvoorzienend. Er wordt samengewerkt met ondernemers en leveranciers uit de regio. Ooit begonnen in het Oude Theehuys, maar inmiddels veel groter geworden. Ook de recente nieuwbouw op het terrein van Dijk en Duin heeft er voor gezorgd dat er meer klanten kwamen en zij hun openingstijden hebben kunnen verruimen. Er zijn regelmatig optredens en exposities bij de Oude Keuken. Het is een professioneel, sfeervol, ambachtelijk biologisch horecabedrijf en culturele trekpleister.

De Oude Keuken verzorgt ook catering op locatie voor kleine of hele grote groepen. Voor diverse doeleinden zetten zij zich in, zo hebben ze bijvoorbeeld afscheidspakketten met streekproducten voor vertrekkende raadsleden verzorgd. Het organiseren van vergaderingen, feesten en recepties behoort ook tot de mogelijkheden. Het restaurant heeft een gevarieerde lunch-, diner- en drankenkaart en bevindt zich op een prachtige, rustige en kindvriendelijke locatie.

De Oude Keuken is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur, op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur en op zondag tot 21:00 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.deoudekeuken.net.

Tekst: Monique de Jager

Afbeelding
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57