Afbeelding
Foto: aangeleverd

Groep 8 Visser 't Hooft maakt kennis met ondernemerschap

Algemeen Castricum

Een ondernemende houding kan niet vroeg genoeg aangeleerd worden. Veel ondernemers zullen dit onderkennen. Vanuit die gedachte is vijf jaar geleden vanuit Stichting Ontluikend Ondernemen het initiatief genomen om leerlingen van groep 8 op de basisschool een onderwijspakket aan te bieden waarin zij kennis maken met de vele facetten van het ondernemerschap: De Masterclass Ontluikend Ondernemen.

Op de Visser 't Hooft school hebben de leerlingen uit groep acht in 3 maanden tijd keihard gewerkt aan het maken van een ondernemingsplan. De teams werden begeleid door de masters André de Boer(2e van rechts op de foto achter de prijswinnaars) en Esther Hollenberg (rechts op de foto). Afgelopen vrijdag 25 mei jl. vond de schoolfinale plaats en streden de 7 bedrijven om de eer. Het was een nek aan nek race want alle leerlingen hebben veel ondernemende vaardigheden geleerd de afgelopen maanden en dat vertaalde zich in spetterende pitches. De deskundige jury, bestaande uit Patrick de Jager (links op de foto achter de leerlingen) en Rianne Heere (2e van links), had de moeilijke taak om de prijswinnaars te kiezen. Na lang beraad werden de prijswinnaars bekend gemaakt: GV Taarten, Casting for Kids en GoGo! De leukste activiteiten voor ouderen waren de winnaars van dit jaar.

GoGo! De leukste activiteiten voor ouderen is ook doorgedrongen tot de Landelijke Finale op woensdag 30 mei 2018: daar zullen de ontluikende ondernemers uit het gehele land in de Stoomhal in Wormer met elkaar de strijd aan gaan om de landelijke titel 'Ontluikend Ondernemer 2018' te bemachtigen.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 12 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01