Margrethe Albus
Margrethe Albus Foto: Monique de Jager

Na 132 jaar einde van familiebedrijf

Algemeen Castricum

Lingerieland in Winkelcentrum Geesterduin gaat sluiten omdat ze het financieel niet meer kunnen opbrengen. Meerdere generaties kochten hier hun lingerie of badmode. Sommige dames, die er met hun moeder de eerste BH uitzochten, kwamen er later ook weer met hùn dochter. Altijd gegarandeerd van klantvriendelijk, deskundig advies.

Het familiebedrijf bestaat al sinds 1886 en heeft verschillende namen gehad. Sinds de jaren '60 verkopen ze lingerie. Vanaf 1971 zijn ze in Castricum gevestigd, eerst in de Torenstraat, nu 47 jaar geleden. In 1995 werd Winkelcentrum Geesterduin overdekt en besloten ze om te verhuizen zodat ze beter bereikbaar zouden zijn.

Sinds 2011 is Gerard, de zoon van eigenaresse Margrethe Albus, mede-eigenaar. Het was de bedoeling dat hij door zou gaan in de zaak, maar dat kan nu niet meer. Lingerieland heeft vestigingen in Castricum, Haarlem, Beverwijk en Krommenie, zij gaan allen sluiten.

Margrethe: "We hebben hier altijd met veel plezier gewerkt en een warme band met veel klanten opgebouwd. Het is hartverwarmend dat veel mensen dat nu ook laten blijken nu we afscheid nemen. Helaas kunnen we de hoge lasten van huren, BTW-verhoging, lonen en bijkomende lasten niet langer opbrengen. We vinden het wel fijn onze klanten nu alles voor de halve prijs te kunnen aanbieden, ook als dank voor de jarenlange band. Lingerieland is echt ons familiebedrijf en ondanks lange onderhandelingen is een overname tot nu toe niet gelukt. We zijn nog even open, dus geniet nog van de speciale aanbiedingen."

Een precieze sluitingsdatum is nog niet bekend. Zij zijn in ieder geval nog geopend van dinsdag 29 mei t/m zaterdag 2 juni.

Tekst: Monique de Jager

Afbeelding
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 15 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01