Afbeelding
Foto: Erika Dekker-de Groot

Van boswachter naar bosw8er

Algemeen Regio

Natuurbeleving zit in zijn DNA. Al van jongs af aan is hij buiten te vinden. Zijn droom was altijd om boswachter te worden en die kwam uit. Maar na 15 jaar boswachter is die droom veranderd. Met ingang van 1 mei gaat Evert-Jan Woudsma verder als zelfstandig bosw8er. Zijn doel is om mensen meer van de natuur te laten zien. Meer beleven en meer begrijpen. Zijn motto; 'Natuur beleven wordt natuur beschermen!' Zijn werk zal bestaan uit het verzorgen van belevingswandelingen, fotowandelingen, lezingen, bedrijfsuitjes en themawandelingen. Speciaal voor de kinderen is er Juniorbosw8er.

Na de zomervakantie hoopt Evert-Jan een start te kunnen maken met zijn schoolprogramma. Natuur in de klas en kinderen mee naar buiten. "Dat is waar ik vroeger zoveel plezier aan heb beleefd. En ik hoop dat ik hen iets mee kan geven, zodat ook zij gaan inzien hoe belangrijk en kwetsbaar de natuur is. Maar ook hier begint het met natuurbeleving."

Op 19 en 20 mei is er een soort van 'open dag'. Zaterdag 19 mei bent u van harte welkom bij Gasterij Kruisberg. Evert-Jan zal u daar met het nodige enthousiasme graag vertellen wat bosw8er voor u kan betekenen. En er staan een 3-tal korte belevingswandelingen gepland. De zaterdag start om 11.00 uur en duurt tot 17:00 uur.

De zondag start om 13:00 uur en staat in het teken van Juniorbosw8er. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen na afloop van een korte natuurbeleving rekenen op een echt Juniorboswachter diploma. Voor meer informatie en prachtige foto's kunt u terecht op de Facebookpagina van Evert-Jan of via www.bosw8er.nl

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 20 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00