Afbeelding
Foto: MTB de Zeeleeuw op Facebook

Fietsevenement mag niet doorgaan

Algemeen Bakkum

De 3e editie van de 4-uurs estafette van MTB de Zeeleeuw stond voor eind september gepland, maar daar gaat nu een streep doorheen. Het mountainbike-evenement zou plaatsvinden op en rond landgoed Duin en Bosch.

Vergunning ingetrokken
Vanaf begin december was men al bezig met de organisatie en de vergunning was binnen, maar gemeente Castricum heeft de vergunning weer ingetrokken nadat er in ieder geval één omwonende bezwaar heeft gemaakt. Vorig jaar werd er door deze persoon ook bezwaar gemaakt, maar toen werd dit bezwaar afgewezen door de gemeente. In beginsel liet de gemeente aan de organisatie weten dat de grond voor de zomer eigendom zou zijn van PWN, waarna er niet meer gemountainbiked zou mogen worden op het landgoed. De organisatie heeft echter navraag gedaan bij PWN en deze spreekt dat tegen. De overname zou nog helemaal niet rond zijn. Parnassia is nu nog eigenaar van de grond en bij de organisatie leeft het vermoeden dat zij mede een rol hebben gespeeld bij het intrekken van de vergunning, het is nog onduidelijk welke.

Contact omwonenden goed
Organisator Pim de Waard laat aan Kijk op Castricum weten dat het contact met de meeste omwonenden juist erg goed is. Er heeft steeds goed overleg plaatsgevonden en eventuele bezwaren werden samen opgelost. Dat er nu roet in het eten wordt gegooid vindt de Waard op zijn zachtst gezegd vervelend. "Echt waar ik kan er niet bij dat dit zo heeft moeten lopen en dat bewoners die later op dit terrein zijn komen wonen alles voor elkaar kunnen krijgen en het plezier voor anderen ontnemen.", aldus Pim de Waard op zijn Facebookpagina. Hij heeft persoonlijk contact gezocht met de omwonende om er samen uit te komen, maar dit heeft niets opgeleverd. "Dit winnen we niet.", vertelt hij teleurgesteld.

De Oude Keuken
Veel mensen reageren met onbegrip en boosheid op de Facebookpagina van MTB de Zeeleeuw, zo ook een medewerkster van De Oude Keuken. Ieder jaar werden zij er bij betrokken en vele mensen dronken er iets of nuttigden een pastamaaltijd. Een welkome inkomstenbron voor deze sociale onderneming. Dit jaar zouden de cliënten er extra bij betrokken worden. 

Door: Monique de Jager
Foto's: MTB de Zeeleeuw op Facebook

.

Afbeelding
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57