Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veel te beleven tijdens bloemendagen, met o.a. tractorpullers en Tim Coronel

Algemeen Limmen

De nagels worden weer geritst en geprikt in Limmen. Dit gaat niet over één of andere cosmetische ingreep, maar over de Bloemendagen in Limmen. Deze beginnen op zaterdag 5 mei en duren tot en met donderdag 10 mei.

Deze week zijn vele inwoners bezig om duizenden hyacintenbloemen van hun steel af te halen (= ritsen) om vervolgens de bloemetjes (nagels) per één of twee stuks op een speld te prikken. Vervolgens wordt de speld plus bloemen in het piepschuim geprikt. Een geweldig karwei maar mede door de gezelligheid onderling vliegt de tijd voorbij.

Op zaterdag 5 mei moeten alle kunstwerken om 10:00 uur buiten in de tuin staan, want vanaf die tijd gaat de jury zijn ronde langs de deelnemers maken. Ook dit jaar zullen de inwoners van Limmen zich weer van hun beste kant laten zien. Vele bezoekers zullen zich weer afvragen hoe het mogelijk is dat dit alleen maar met behulp van hyacintenbloemetjes is gemaakt.

Tijdens de Bloemendagen is er op zaterdag en zondag in Limmen veel te beleven. Zo zal op zaterdag de Nederlandse Vereniging van Traditioneel Gerij naar het park aan de Vuurbaak komen. De mooiste paard en wagens rijden een groot gedeelte van de route en maken een stop in het park. De vereniging zorgt er altijd voor dat ze tip top voor de dag komen in gepaste kledij.

Op zondag 6 mei wordt het park omgetoverd tot een Oldtimer fair waar de gehele dag genoten kan worden van live muziek, er een hapje en drankje genuttigd kan worden, oude ambachten te bekijken zijn en andere diverse stands. Er is een draaimolen voor de kleinste kinderen, oude vrachtwagens, oldtimers en nog vele andere interessante items.

Kopstukken dit jaar zijn de drie tractorpullers, Bouke Imenkamp met zijn NK cross auto en als klap op de vuurpijl komt Tim Coronel naar ons toe in zijn Dakar buggy. Alle kinderen mogen samen met hem in zijn auto zitten om met hem op de foto te gaan.

De mozaïeken zijn nog tot en met donderdag 10 mei, Hemelvaart, te bewonderen. In het weekend krijgt u aan het begin van de route een routeboekje uitgedeeld. De route staat ook met pijlen aangegeven, is prima te fietsen en per auto te doen.

Voor meer informatie: www.bloemendagenlimmen.nl

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 4 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01