Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kwaliteitscertificaat voor Bibliotheek Kennemerwaard

Algemeen Castricum

Bibliotheek Kennemerwaard heeft het kwaliteitscertificaat van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken voor de derde keer in de wacht gesleept. Dit betekent dat de bibliotheek opnieuw voldoet aan de door de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) vastgestelde normen. Tijdens het bestuurlijke overleg van de gemeenten Bergen, Castricum, Alkmaar en Heerhugowaard op maandag 5 maart was er een officieel moment met overhandiging van het certificaat door Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard aan  Marcel Steeman, wethouder van de gemeente Castricum.

Als sterke punten werden onder meer het leiderschap, strategie, netwerk en dienstverlening van de bibliotheek genoemd in het rapport van de twee officiële externe auditoren.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft zich actief ontwikkeld tot een innovatieve organisatie waar digitale en fysieke dienstverlening hand in hand gaan. Er zijn veel nieuwe diensten ontwikkeld. Leden voelen zich wijzer door het bezoek aan de bibliotheek, geeft meer dan 70 procent aan en kunnen zich beter vermaken. Inwoners waarderen de bibliotheek vanwege haar rol op het gebied van informatievoorziening, sociale cohesie, eenzaamheidsbestrijding en participatie. Belangrijke waarden als toegankelijkheid, pluriformiteit, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid blijven de dienstverlening kenmerken. De bibliotheek heeft programmalijnen opgesteld die aansluiten bij de maatschappelijke doelstellingen van de verschillende gemeenten. Bibliotheek Kennemerwaard is in hoge mate ambitieus met heldere doelstellingen en heeft hiervoor zowel intern als extern de handen op elkaar gekregen. De wijze waarop de bibliotheek haar ambities realiseert is steeds weer van een bijzonder niveau.

'De certificering maakt ons tot een betrouwbare partner voor samenwerkingspartners en gemeenten. Leden en bezoekers van de bibliotheek kunnen vertrouwen op een goede dienstverlening en producten op niveau' aldus Erna Winters, directeur. 'Ik ben bijzonder trots op de ambities van de medewerkers en de ontwikkeling van de programmalijnen waarmee de maatschappelijke ambities van de bibliotheek worden waargemaakt'.

Bron en foto: Bibliotheek Kennemerwaard

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 1 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 21 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00