Frits Raadsheer van Kennemerland Uitgevers en Janneke Mars van Uitkijkpost Media.
Frits Raadsheer van Kennemerland Uitgevers en Janneke Mars van Uitkijkpost Media. Foto: STiP Fotografie

"Samen komen we nog sterker voor de dag" Uitgeverijen bundelen krachten

Algemeen Castricum

HEILOO - Uitkijkpost Media en Kennemerland Uitgevers werken sinds dit jaar intensief samen. Frits Raadsheer van Kennemerland Uitgevers: "We bundelen onze krachten om samen nog betere kranten te kunnen maken, overigens in combinatie met websites." Janneke Mars van Uitkijkpost Media: "Het idee elkaar te versterken ontstond enkele jaren geleden en gaandeweg kregen wij een steeds nauwere band. We zijn nu met elkaar de juiste weg ingeslagen."

De samenwerking is volgens de twee uitgeverijen een logische stap. Raadsheer: "Waarom zouden we met elkaar concurreren en in diverse kranten over dezelfde onderwerpen schrijven? Bovendien is het commercieel lastiger om met meerdere uitgeverijen in dezelfde vijver te vissen." Daarom helpt het personeel van Kennemer Uitgevers en Uitkijkpost Media elkaar tegenwoordig waar nodig en delen zij hun artikelen en foto's. De samenwerking leidt tot verschuivingen in het aanbod van kranten, vertellen Frits Raadsheer en Janneke Mars. Kijk op Castricum valt sinds 1 januari niet meer op de deurmat in Castricum, maar wordt overigens nog wel online goed onderhouden met nieuws en andersoortige informatie. Daarnaast wordt vanaf dit voorjaar de Uitkijkpost niet meer in Akersloot verspreid maar uitsluitend in Heiloo, Limmen, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. In plaats daarvan krijgt De Castricummer, die ook in Akersloot wordt verspreid, een redactionele boost. Verder verdwijnt De Uitgeester Courant van het toneel, dat gebeurt eveneens in de lente van 2018. In plaats hiervan wordt De Uitgeester een nog sterkere uitgave. Winkelkrant Heiloo wordt sinds kort niet meer verspreid.

Specials
Verder komen specials in meerdere kranten terug. De wat uitgebreidere artikelen over bedrijven en instellingen (advertorials), die voorheen in de Winkelkrant Heiloo stonden, staan bijvoorbeeld straks in de Uitkijkpost. Een ander voorbeeld is 'Lijf en gezondheid', een rubriek die in meerdere kranten terugkomt met artikelen over medische onderwerpen, psyche, uiterlijk en voeding. Kennemerland Uitgevers onderhoudt overigens ook de bijbehorende website www.lijfengezondheid.nl. Daarnaast besteden de kranten aandacht aan wonen in de rubriek Wonen.nl, met een duidelijke redactionele link naar deze goed bezochte website. Aantrekkelijke acties voor adverteerders zijn er ook: zo hebben adverteerders recht op een gratis webpagina op Wonen.nl.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via www.kennemerlanduitgevers.nl of www.uitkijkpost.nl.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57