De zussen Kalter
De zussen Kalter Foto: Aangeleverd

De zussen Kalter vertellen over 'En nu...' bij Laan

Algemeen Castricum

De Castricumse schrijfster Bea Kalter en haar zus Laura presenteren op zondag 19 november hun boeken En nu…. lichter leven, en En nu… digitaal detoxen. De feestelijke presentatie start om 14:00 uur bij in Boekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19 in Castricum. 

De 'En nu… boekenserie', vol praktische mindfulnessoefeningen voor midden in een hectisch leven, is een co-productie van auteur Bea en vormgever Laura Kalter. De 'En nu… serie' zoomt op een toegankelijke manier in op verschillende gebieden van het dagelijks bestaan. Bea: 'Ik onderzoek hoe je mindfulness praktisch kunt integreren en interview mensen die boeiend over een onderwerp kunnen vertellen. In En nu… lichter leven komen cursisten van mijn mindfulnesstrainingen aan het woord die hele praktische zaken anders zijn gaan aanpakken. Er staan ook oefeningen in, bijvoorbeeld over met aandacht inchecken met je ov-chipkaart en op een relaxte manier omgaan met bumperklevers. Kortom, herkenbaar en waar dat kan ook grappig.'

Over de illustraties in het boek en de vormgeving is goed nagedacht. Vormgever Laura Kalter: 'In deze boekjes geen mediterende modellen op het strand, maar illustraties recht uit het leven en recht uit het hart. Net als de tekst van Bea. Een kip zonder kop speelt de hoofdrol in veel illustraties. De kip maakt heel wat mee.'

In En nu… ditigaal detoxen stelt Bea de vraag hoe we handig en plezierig kunnen omgaan met alle digitale middelen om ons heen. Een actueel onderwerp waar veel mensen mee bezig zijn. 'Het is fantastisch wat we allemaal kunnen met onze telefoon en laptop, maar er is ook een hoop ruis op de digitale snelweg. Veel onrust ontstaat omdat mensen denken dat ze als de wiedeweerga op een berichtje moeten reageren. Maar dat hoeft helemaal niet. Hoewel het boek de verdiensten van de digitale revolutie viert, is het ook een reddingsboei van bezinning tussen alle bits en bytes en krijg je er veel levenskwaliteit voor terug als je je telefoon af en toe een paar uur uitzet.' 

De boeken uit de 'En nu… serie' zijn aantrekkelijk in twee kleuren gedrukt en bevatten een vrolijke mix van sociologie, positieve psychologie, NLP, mindfulness, journalistiek en bijzondere grafische vormgeving. Momenteel werken de zussen aan de volgende 'En nu… boeken', over 'Lekker slapen' en 'Mindful ouderschap'. 

De presentatie vindt plaats bij Boekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19 in Castricum. De eigenaren, Rachel de Wit en Hans Laan, zijn onlangs gestart met een 'Boekproeverij' waar bezoekers van de winkel in boeken kunnen bladeren en heerlijke en eerlijke koffie en sappen kunnen bestellen, met een lekkernij erbij. Dat kan ook op zondag 19 november: voor en na de boekpresentatie is er ruim de tijd voor een hapje en drankje terwijl de zussen de boeken signeren.

Over auteur en vormgever:

Bea Kalter gaat in haar werk actief op onderzoek naar antwoorden op vragen die haar bezighouden en interviewt interessante mensen; hun inzichten verwerkt Bea in haar boeken. Daarnaast put ze uit haar eigen kennis en ervaring als moeder, mindfulnesstrainer, yogadocent, journalist en cultuursocioloog.

Laura Kalter tekent en illustreert al vanaf het moment dat ze een potlood kan vasthouden. In de 'En nu.. boeken' versterkt ze de tekst met haar originele vormgeving, pakkende illustraties en laat daarbij ook voldoende ruimte voor rust en leegte.

Bron en foto: Kantoorboekhandel LAAN

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 12 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25