Afbeelding
Foto: Erika Dekker-de Groot

Van één naar drie Sociale Teams in Castricum

Algemeen Castricum

Vanaf 15 november heeft de gemeente Castricum niet één maar drie sociale teams. Zij werken op wijkniveau, en langs kortere lijnen, waardoor de dienstverlening beter wordt. Er komen drie aparte mailadressen; het telefoonnummer blijft hetzelfde.

Het Sociaal Team Castricum gaat zich splitsen in drie kleinere teams: een voor postcodegebied 1901 (grofweg Castricum-West), een voor 1902 (Castricum-Oost) en een voor de overige postcodegebieden (dat zijn Limmen, Akersloot en De Woude). Er zijn drie aparte mailadressen: sociaalteamcastricum1901@debuch.nl, sociaalteamcastricum1902@debuch.nl en sociaalteamakerslootlimmendewoude@debuch.nl. Het telefoonnummer blijft hetzelfde: 14 0251, en is voor telefonisch spreekuur bereikbaar op werkdagen van 9:00-12:00 uur. Buiten deze tijden kunnen terugbelverzoeken worden aangevraagd.

Op deze manier willen de teams slagvaardiger zijn als het gaat om het signaleren en oplossen van problemen in zorg en ondersteuning bij inwoners. Bovendien kunnen zo kortere lijnen worden gelegd met netwerkorganisaties die vooral wijk- en buurtgericht werken, zoals (praktijkondersteuners van) huisartsen, kerken, scholen en welzijnsorganisaties.

De ontwikkeling hangt nauw samen met de gemeentebrede doelen: de gemeente wil er zijn voor inwoners en ondernemers. Als het specifiek gaat om zorg en ondersteuning, wil de gemeente meer preventief werken en eventuele hulpvragen eerder in beeld krijgen. Dichter bij de inwoner is daarvoor een voorwaarde.

Bron: Gemeente Castricum

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57