Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Brandweernieuws met o.a. stormschade Sans Souci

Algemeen Regio

Castricum

Zondagavond om 20:55 uur zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt naar het Opnamekliniek aan de Oude Parklaan. Dit omdat er een klein brandje op één van de kamers was geweest. Bij aankomst was het brandje al geblust door de bedrijf hulpverleners. De brandweer heeft de afdeling geventileerd en na een paar metingen kon iedereen weer terug naar de afdeling.

Woensdagavond was er een loze brandmelding bij woonvoorziening de Dorpsstraat.

Vrijdagmiddag om 14:45 uur is de brandweer ter plaatse geweest bij serviceflat Sans Souci. Dit vanwege stormschade aan de flat, omdat een paar gevelplaten aan de zijkant van de flat dreigde te waaien. De platen zijn provisorisch vast gezet en er is beneden op de grond een gedeelte afgezet. De bewoner van de flat zou contact opnemen met een aannemer om het maandag te laten repareren.

Zondagmiddag om 14:47 uur zijn ze uitgerukt naar de  Margaret Krophollerlaan waar een gaslucht werd geroken in de hal van de flat. De brandweer heeft diverse metingen verricht maar roken geen gas meer en heeft ook geen rare concentratie gemeten.

Akersloot

Maandagmiddag om 16:50 uur werd de brandweerboot opgeroepen voor een persoon te water aan de Mient in Alkmaar. Maar onderweg bleek de persoon al uit het water te zijn en konden ze weer retour. 

Donderdagavond rond de klok van half negen is de brandweer groots uitgerukt na een melding van een binnenbrand in de kerk aan de Kerklaan. Naast Akersloot werd ook de tankautospuit van Heiloo, de officier van dienst en de hoogwerker uit Alkmaar gealarmeerd. Na een onderzoek bij de kerk kwam de brandweer er al snel achter dat er van brand geen sprake was. De grote hoeveelheid rookontwikkeling achter de kerk was afkomstig van de kachel van de kerk. Volgens diverse omstanders schijnt de rook van de kachel altijd zo hevig te zijn als het windstil is. Een voorbijganger heeft dit waarschijnlijk voor brand aangezien en heeft toen gelijk 112 gebeld.  

Limmen

Dinsdagochtend om 09:48 uur werden de spuitgasten opgeroepen voor een binnenbrand aan de Helmer. Toen de brandweerlieden net waren uitgerukt wist de alarmcentrale te melden dat ze weer retour konden gaan. Dit omdat de melder naar het huis was gegaan en zag dat de rook niet vanuit de woning kwam maar uit de achtertuin. Waar de bewoners wat aan het grillen waren, en dat veroorzaakte nogal wat rook.

Bron: Brandweer Castricum

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 11 minuten geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum gisteren
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01