Afbeelding
Foto: aangeleverd

AVC jeugd en topatleten in actie voor Kibet4Kids

Sport Castricum

Op zaterdagmorgen 14 oktober vond rondom de atletiekbaan van AV Castricum een jeugdsponsorloop voor Kibet4Kids plaats. Ruim 60 pupillen van AVC hadden zich verzameld om te lopen voor dit goede doel. Het ingezamelde geld komt volledig ten goede aan onderwijsvoorzieningen van kansarme kinderen in de Keniaanse Riftvallei. Topatleten inspireren pupillen Maar voorafgaand aan deze sponsorloop zorgden vier Nederlandse topatleten Jill Holterman, Brian Versluis, Mahadi Abdi Ali en Ronald Schröer voor inspirerende hardloopclinics voor de jonge deelnemers. Deze vier topatleten zetten na een gezamenlijk rondje warmlopen de pupillen flink aan het werk met een aantal leuke maar ook pittige oefeningen, zoals sprinten en knieheffen door de zandbak, zijwaartse sprongen, en een estafette. In vier groepen werkten de kinderen het hele circuit enthousiast af.

Om 10.30 uur was het tijd voor de afsluitende sponsorloop, met een ronde van ongeveer 1500 meter door het bos. Veel ouders stonden als publiek langs de kant. De topatleten liepen natuurlijk mee met de pupillen, want hoe té gek is het om te kunnen zeggen dat je met bijvoorbeeld Jill Holterman (2e Nederlandse dame op Halve Marathon van Egmond) samen hardgelopen hebt!

De loop werd afgesloten met een groepsfoto. Jill, Brian, Mahadi en Ronald deelden veel handtekeningen uit aan de kinderen en kinderen mochten op de foto met deze toppers. Tot slot werd bekend gemaakt dat de jeugd van AV Castricum een totaalbedrag van € 334 voor de stichting Kibet4Kids hadden ingezameld. Het geld zal volledig gebruikt worden voor de aanschaf van onderwijsvoorzieningen in Kenia. Kibet4Kids De stichting Kibet4Kids is opgericht door oud AVC leden en topatleten Hugo van den Broek en Hilda Kibet. Het helpt kansarme kinderen in Kenia geluk en succes te vinden door het bouwen van lagere scholen en het verbeteren en uitbreiden van de voorzieningen bij bestaande lagere scholen. De jeugdsponsorloop werd voor de derde keer op rij georganiseerd en was onderdeel van de jaarlijkse Oosterbaan Koppelloop.

Bron en foto: AV Castricum

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57