Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Brandweernieuws week 38 met o.a. mountainbikeongeval

Algemeen Castricum

Woensdagochtend om 07:20 werd er om hulp gevraagd om een meting te verrichten bij een woning aan de Goudenregenlaan. Dit omdat er in de woning een co2 melder af was gegaan en ondanks dat de bewoonster de batterij had vervangen bleef de melder afgaan. De brandweer heeft diverse metingen verricht in de woning en kon geen vreemde concentraties meten. Waarschijnlijk is de co2 melder defect en het advies om een nieuwe aan te schaffen is gegeven.

Donderdagavond om 21:00 was er een loze brandmelding bij het RIBW aan de Oude Parklaan, deze werd weer tijdig ingetrokken.

Zaterdagochtend zijn de spuitgasten uitgerukt met hun jeep om assistentie te verlenen aan de ambulancedienst vanwege een gevallen mountainbiker. De mountainbiker was ten val gekomen nadat hij in het duin langs de Beverwijkerstraatweg tegen een omgewaaide boom terecht was gekomen.  Hij is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis met lichte verwondingen. De spuitgasten hebben de boom in stukken gezaagd en deze aan de kant gelegd zodat het pad weer vrij was.

Zondagmiddag zijn alle hulpdiensten uitgerukt voor een ongeval op de Zeeweg ter hoogte van het spoorwegviaduct. Hier was een bestuurster op haar voorligger gebotst omdat ze te laat de file opmerkte. De brandweer heeft absorptiemiddelen gestrooid over de uitstromende vloeistoffen. Ook hebben ze de auto's op het fietspad geduwd zodat het overige verkeer er weer langs kon. De politie heeft alle gegevens genoteerd en het verkeer tijdelijk omgeleid. De ambulancedienst heeft alle inzittenden van de twee voertuigen gecontroleerd maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De twee jonge kinderen in het voorste voertuig hebben allebei een troostbeer gekregen voor de schrik. En een bergingsbedrijf heeft het achterste voertuig uiteindelijk afgevoerd.

Limmen- De spuitgasten zijn woensdagochtend om 08:04 uitgerukt voor wateroverlast aan de Bleumerweg in Bakkum. Ze zijn hier ter plaatse geweest maar het was niet de moeite om iets te doen voor de brandweerlieden. Het advies aan de bewoners was om een loodgieter in te schakelen om het probleem te verhelpen.

Bron: Brandweer Castricum

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 16 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01