Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Brandweer druk in de weer met wateroverlast

Algemeen Castricum

De Castricumse spuitgasten zijn zaterdag uren in de weer geweest in verband met wateroverlast op diverse plekken in het dorp. De eerste melding kwam binnen om 14:05 om de kelder in en de greppels rondom de Gouden Stulp leeg te pompen. Dit omdat er gevaar ontstond in de elektrakasten van de parkeergarage, maar ook diverse schuren en tuinen liepen onder water omdat het riool het niet meer aan kon.

Hier zijn ze zeker bezig geweest tot 17:30 maar waren toen ook al rond 16:30 begonnen om het garageplein achter de Prinses Irenestraat leeg te pompen. Hier stond het water zo'n 20 centimeter hoog en de garageboxen liepen vol water. Ze hebben toen het hele plein leeg gepompt met behulp van de pomp van de tankautospuit en de losse pomp achter de jeep. Daarna zijn ze door gereden naar de Heereweg waar het water de bijkeuken en de woning binnen stroomde van een woning. Hier hebben ze diverse regenpijpen los gemaakt en was het grootste probleem verholpen. Toen de brandweerlieden even terug kwamen op de post konden ze gelijk weer door naar de volgende melding van wateroverlast aan de Van Uytrechtlaan waar ze bij twee woningen de kelder hebben leeggepompt en aan de gang zijn geweest met de waterstofzuiger. Ook hier zijn een paar regenpijpen afgekoppeld zodat het water niet meer de kelders in kon stromen en er geen gevaar meer was i.v.m. de elektra in de kelders. Daarna zijn ze met twee pompen wezen pompen aan de Malleweg waar ook een grote kelder van een woning vol was gelopen en sloten buiten hun oevers traden. Om 23.00 waren de brandweerlieden terug op de post. En konden ze weer naar huis.

Zondagochtend om 7:38 konden ze de draad weer oppakken met de overlast van het water. Ze hebben toen een kelder onder een woning leeg gepompt aan de Brederodestraat waar zo'n 1,5 meter water stond. Daarna hebben ze weer een kelder leeg gepompt op de van Uytrechtlaan en waren toen om 9:45 weer klaar.

Later op de dag was er om 12:00 een loze brandmelding bij het Ribw aan de Oude Parklaan.

In Akersloot was er maar 1 melding om 13:33 en dat was aan de Geesterweg / Uiterdijk waar een overstort niet goed meer werkte en hebben de spuitgasten ook een slootje leeg gepompt.

De brandweerlieden van Limmen hadden ook drie meldingen van wateroverlast. Aan Het Lange Rijntje en de Meidoornlaan hebben ze de kelders leeg gepompt in verband met wateroverlast. En later zijn ze nog naar de Bleumerweg geweest in Bakkum waar ook water in de woning stond. Ook dit hebben ze weer verholpen.

Bron: Brandweer Castricum
 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57