Afbeelding
Foto: Nico Lute

Spelletjes fietsroute voor het hele gezin

Algemeen Castricum

Samen een project opzetten voor kinderen was het idee van de voorzitters van Springplank en Speelotheek Castricum. Nou dat is gelukt! "Een beetje afgekeken van de kunstfietsroute" vertelt Suzanne van de Springplank, "en dan met spelletjes. Een spelletjes fiets route door Castricum dus". Natalie van de Speelotheek is gelijk enthousiast, "gaan we samen opzetten en met meer spelletjes punten wordt het een gezellige fiets route voor het hele gezin. Dan kom je ook langs plekjes die je misschien nog niet eerder hebt gezien. Bij elk punt kunnen kinderen een spelletje doen en dan naar het volgende punt fietsen. Neem je zwemkleding mee want bij de Witte Brug is het spelletje in het water".

Om het helemaal gezellig op de fiets te hebben is er vooraf een versier je fiets wedstrijd. Simone Bakker is graag jurylid, en kiest de mooiste fiets. Er zijn leuke kinderprijzen te winnen. Op zondag 24 september van 13.30 tot 14 uur is de versier je fiets wedstrijd bij Springplank, Dorpsstraat 109 (naast Kees Rootjes). Een route stempelkaart voor het hele gezin haal je bij de Springplank voor € 1,50 en daar is het ook startpunt. Heb je je gezin vooraf aangemeld, uiterlijk 22 september via info@springplank-castricum.nl dan kost de kaart slechts € 1,-. Een mooie fietsroute langs; Witte Brug, Huis van Hilde, pluktuin, Scouting Castricum, Dierenduintje, Oude keuken, AEB opleidingen (kinder ehbo) en Speelotheek Castricum. Vergeet ook je duinkaart niet mee te nemen.

Er zijn 10 spelletjes punten en het fietsen zelf is 45 minuten. Op een aantal spel punten kan je gebruik maken van het toilet en kan er wat gedronken worden. Vanaf 14 uur begint de spelletjes fiets route, tot 17 uur heb je de tijd om je gestempelde routekaart in te leveren bij de Springplank (eindpunt) en je krijgt een volle goodie bag mee naar huis. "Natuurlijk hopen we op mooi droog weer" zeggen Suzanne en Natalie. "Alle informatie staat ook op onze websites www.springplank-castricum.nl en www.sotcastricum.nl, erg gaaf als veel gezinnen onze spelletjes fiets route gaan doen. Dan willen we dit zeker herhalen in de meivakantie".

Bron: Speelotheek Castricum

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57