Afbeelding
Foto: Evelien Olivier

Gaskoelkast veroorzaak brand op camping Bakkum

Algemeen Castricum

Woensdagavond om 21:20 werden de brandweerlieden met spoed opgeroepen voor een brand op camping Bakkum. Een koelkast had om nog onbekende reden vlam gevat en dit was ontdekt door een zevenjarige jongen die dit gelijk aan zijn moeder vertelde. Zij heeft de hulpdiensten gebeld en het noodnummer van de camping. De gaskoelkast stond op een tafeltje met daar onder een gasfles. Nadat de brand was ontdekt sloegen de vlammen al snel om zich heen en zetten een tent die er  naast stond volledig in de brand. Diverse campinggasten, bhv-ers en de inmiddels gearriveerde politie waren al begonnen om de brand te blussen, die snel om zich heen sloeg. De spuitgasten die zeer snel ter plaatse waren hebben het bluswerk overgenomen en hebben zo snel mogelijk de gasfles gekoeld die al behoorlijk aangestraald was. Onderweg was de brand al opgeschaald naar middelbrand, zodat brandweer Limmen met een tankautospuit, de officier van dienst en de waterwagen van brandweer Uitgeest ook naar de camping onder weg waren. Maar omdat de spuitgasten al snel het sein brandmeester konden geven hoefde deze allemaal niet meer ter plaatse te komen. De schrik zat er behoorlijk in bij een hoop kinderen en volwassenen op de camping, mede, omdat er vorig jaar in de nacht van 15 op 16 augustus vlakbij deze locatie ook al een behoorlijke brand was geweest waarbij een caravan volledig in vlammen op ging.  De brandweerlieden hebben in samenwerking met de politie diverse troostbeertjes uitgedeeld en gesprekken gevoerd met de kinderen om ze gerust te stellen. Er is wel het advies gegeven aan de camping en de ouders dat als het nodig is om slachtofferhulp in te schakelen.

Bron: Brandweer Castricum
Foto: Evelien Olivier

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 4 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57