Celine Hooge en Roos de Boer van Campus Collumbus en Anouk Veldman van Huis van Hilde
Celine Hooge en Roos de Boer van Campus Collumbus en Anouk Veldman van Huis van Hilde Foto: aangeleverd

100.000ste bezoeker voor Huis van Hilde

Cultuur Castricum

Huis van Hilde ontving vandaag de 100.000ste bezoeker sinds de opening in 2015. De eer viel ten deel aan twee leidsters en drie kinderen van Campus Columbus uit Heerhugowaard. Zij kregen een VIP-arrangement aangeboden voor het Vikingenspektakel op Hildes Verjaardag op 22 oktober dit jaar. Er is tot en met zondag 20 augustus voor iedereen wat lekkers bij de koffie in Hildes Heerlykhyd ter viering van deze mijlpaal. Voor de kleintjes ligt er een leuke ballon klaar.

Het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland huisvest een combinatie van depot en 2.000 m2 publieksfunctie. Twee en een half jaar na opening wisten 100.000 bezoekers het museum in Castricum te vinden en te waarderen. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met 30.000 bezoekers op jaarbasis, een verwachting die dus ruimschoots is overtroffen. Huis van Hilde kreeg dit jaar met de nominatie voor de European Museum of the Year Award ook internationale waardering. Belangrijkste trekker is de tentoonstelling met levensechte mensfiguren, waaronder Hilde uit Castricum en Cees de Steentijdman. Bezoekers staan letterlijk oog in oog met mensen van vroeger. De meer dan 1000 vondsten uit Noord-Holland in de vitrines daaromheen illustreren de archeologische rijkdom van de provincie.

Voor elk wat wils

Het gevarieerde activiteitenprogramma draagt eveneens bij aan het succes; sinds de opening zijn zeven tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd en een veelvoud aan actuele Vondst van de Maand-presentaties. Meer dan een kwart van de bezoekers bestaat uit kinderen die in familie- of schoolverband komen voor activiteiten in de vakanties en de educatieve programma's in het ArcheoLab. Ook het maandelijkse ArcheoVondsten spreekuur en de lezingenprogramma's worden goed bezocht. In oktober wordt de verjaardag van Hilde gevierd, een jaarlijks terugkerend evenement in en om het gebouw, waarbij beleving, theater en muziek centraal staan.

De Provincie Noord-Holland en de medewerkers en vrijwilligers van Huis van Hilde zijn blij met dit resultaat. Het Nationaal Museumfonds (NMF), de uitvoerende organisatie van de publiekstaken, zal ook de komende jaren, samen met de inmiddels meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers, zorgen voor een welkome ontvangst voor bezoekers.

Bron en foto: Huis van Hilde

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 2 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01