Ook de saxofonisten van Emergo zetten de laatste puntjes op de i voor deelname aan het Wereld Muziek Concours
Ook de saxofonisten van Emergo zetten de laatste puntjes op de i voor deelname aan het Wereld Muziek Concours

Vanmiddag uitzwaaiconcert Emergo

Cultuur Castricum

Zoals al eerder te lezen is geweest, neemt het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo Castricum op zondag 16 juli deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Tijdens de voorbereidingsperiode werden al meerdere concerten gegeven, om het programma goed in de vingers te krijgen. In de laatste weken komt het aan op de details en ook die wil het orkest nog graag aan het thuispubliek laten horen.

Daarom geven de muzikanten op zondagmiddag 25 juni het (Fan)Fare-well concert. Dit uitzwaaiconcert wordt gesponsord door Albert Heijn Castricum. Zij voorzien de orkestleden namelijk al weken van waterflesjes tijdens de vele repetities en concerten. Tijdens het concert wordt zowel het verplichte werk A Diamond for Parker als het keuzewerk Trance ten gehore gebracht.

Amsterdam Brass is te gast tijdens dit concert. Deze brassband is uitgenodigd om deel te nemen aan de kampioensdivisie van het WMC. Alle brassbands spelen daar gedurende twee dagen een verplicht werk en een keuzeprogramma. Voor Amsterdam Brass resteren er nog 2 weken in de voorbereiding, dus onder leiding van dirigent Pierre Volders spelen ook zij hun programma graag in Castricum.

Na dit concert zijn er voor Emergo nog meerdere repetities en neemt het orkest deel aan een concert in Elspeet. Zo wordt er aan gewerkt om op 16 juli optimaal te kunnen musiceren. Gedurende de gehele route van de voorbereiding zijn de ambities namelijk alsmaar gegroeid, vertelde dirigent Erik van de Kolk tijdens een bevlogen speech aan zijn muzikanten. Hij heeft inmiddels gehoord wat er allemaal mogelijk is met het orkest, dus doet hij er alles aan de muzikanten te stimuleren om samen een nog hoger niveau te behalen.

Het concert begint op zondag 25 juni om 16.00 uur en vindt plaats in het Jac. P. Thijsse College, aan de Bloemen in Castricum. De entree is 5 euro en kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.

Bron en foto: Emergo

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 7 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00