Afbeelding

Emergo presenteert WMC2017 bier

Algemeen Castricum

Op zondag 28 mei 2017, omstreeks 15.00 uur, vindt in café Club22 aan de Dorpsstraat in Castricum de presentatie van Emergo's WMC2017 bier plaats.

Het fanfareorkest van de Castricumse Muziekvereniging Emergo neemt op zondag 16 juli 2017 deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zowel deelname aan, als de voorbereiding op, dit muzikale spektakel, kost veel geld. Bovendien heeft componist Harrie Janssen het muziekstuk Trance, in opdracht van Emergo, gearrangeerd. Om deze kosten te kunnen dekken, zijn er inmiddels een veiling en 2 keeztoernooien georganiseerd. Deze activiteiten hebben voor een aardige bijdrage aan het WMC2017 fonds gezorgd, maar nog niet alle onkosten zijn gedekt. Vandaar dat er nóg een project volgt; het WMC2017 bier.

Door de fantastische medewerking van brouwerij Dampegheest uit Limmen en financiële ondersteuning van Club22 en strandpaviljoen Zoomers is het gelukt om dit bijzonder project te realiseren. De gehele aanschaf van het bier is gesponsord, dus daardoor kan de volledige opbrengst in het WMC2017 fonds gestort worden.

Er zijn 150 flessen van 70 cl afgevuld met Skoftig, misschien wel het meest populaire Limmer brouwsel. Het is een dubbelbier, donkerbruin bovengistend bier van 7,6%, gebrouwen met 5 moutsoorten en 3 verschillende hopsoorten. Dat resulteert in een verrassende, complexe, maar toch evenwichtige smaakbeleving. Wat dit muzikaal teweegbrengt is te lezen op het door René Bos ontworpen etiket. Tijdens de presentatie wordt de naam van het bier bekend gemaakt.

Wie een donatie van €16,07 (16 juli) doet ten bate van het WMC2017 fonds, ontvangt als tegenprestatie twee flessen WMC2017 bier. Dit kan zondag direct geregeld worden. Let wel, er dient exact €16,07 euro te worden afgerekend, er is geen wisselgeld. Er zijn echter slechts 75 gelukkigen die het bier kunnen aanschaffen. Er is dus een reële kans dat de voorraad aanstaande zondag al uitgeput is. Diegene die hun aanschaf willen proeven, worden door Jeroen Vlaarkamp op hun wenken bediend. Hij heeft zondagmiddag Skoftig namelijk op de tap. De brouwerij stelt bijbehorende glazen voor dit evenement ter beschikking. Wie het leuk vindt, heeft de mogelijkheid ook zo'n glas te kopen.

Het evenement wordt muzikaal opgeluisterd door de feestband El guapo's van Emergo. De entree is 18+ en de toegang is gratis. Belangstellenden voor het bier kunnen zich alvast aanmelden via info@emergo.org. Daarmee bestaat dus de mogelijkheid dat het bier tijdens de presentatie al is uitverkocht.

Bron: Emergo Castricum
Foto: Erika Dekker-de Groot

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest gisteren
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01