Afbeelding

Politieberichten met o.a. snelheidscontrole en omgeslagen boot

Politie Castricum

Politieberichten Week 20: maandag 16 mei t/m zondag 21 mei 2017

Castricum
Op maandag vond er op de kruising van de Beverwijkerstraatweg met de Gasstraat omstreeks 12.05 uur een aanrijding plaats tussen de bestuurder van een personenauto en een fietsster. De bestuurder van de personenauto, een jongeman, verleende de fietsster die op de Beverwijkerstraatweg reed, geen voorrang. De fietsster, een 56-jarige inwoonster van Castricum, kwam ten val met als gevolg dat zij meerdere kneuzingen en een beschadigde fiets op liep.
De bestuurder van de auto is echter niet uitgestapt en wilde weer wegrijden. Een getuige zette zijn brommer voor de auto van de jongen. Hierna stapte de bestuurder even uit, vertelde dat hij even niet oplette. Nadat het slachtoffer enkele foto's van de jongeman en zij auto had gemaakt, stapte de jongeman weer in zijn auto en reed weg. Hij heeft niets gedaan om het slachtoffer te helpen.
De fietsster heeft aangifte gedaan en een onderzoek naar de identiteit van de bestuurder is ingezet.

Akersloot
Op maandag heeft er tussen 06.30 en 09.30 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden langs de Geesterweg. Toegestane snelheid :50 km/u, Hoogste snelheid :82 km/u. Van de 722 gecontroleerde voertuigen reden er 111 te hard.

Op donderdag omstreeks 02.00 uur een melding van een verdachte situatie op het Akerhof Akersloot. De beveiliger van de geldautomaat had een man zien lopen die in een kantoor met een zaklamp zat te schijnen. De man zou meerdere keren bij het kantoor naar binnen hebben geschenen. Vervolgens liep de man over het Churchillplein in de richting van de bibliotheek. De man scheen bij de bibliotheek naar binnen en is om het pand gelopen. De man is weer in de richting van het Churchillplein gelopen. Even verderop heeft de man vermoedelijk een rugtas gepakt want hij liep daarna met een zwarte rugtas weer terug naar de parkeerplaats van de sporthal. Op de parkeerplaats is de man in een auto gestapt en vervolgens weggereden in de richting van het Churchillplein. De inmiddels gewaarschuwde en tewr plaatse gekomen politie heeft de auto toen staande gehouden en de man bleek als bijrijder in de auto te zitten. De bestuurder en bijrijder kwamen veelvuldig voor ter zake inbraken in winkels en bedrijven. Op de vloer van de auto bij de bijrijder stond een zwarte rugtas. De bestuurder en bijrijder verklaarde beiden dat de rugtas niet van hun was. In de rugtas zaten inbrekerswerktuigen. De mannen konden geen aannemelijke verklaring voor hun aanwezigheid in Akersloot geven en beiden kwamen uit Den Haag. Beide mannen zijn aangehouden en hebben een bekeuring gekregen voor het bij zich hebben van inbrekersgereedschappen.
Er werden (nog) geen inbraken geconstateerd.

In de vroege vrijdagochtend, omstreeks 01.00 uur waren twee agenten bij een hotel aan de Geesterweg. De barman meldde een conflict in de bar en vroeg om hulp. Bij binnenkomst bleek er inmiddels gevochten te worden door ongeveer 8 personen. De partijen werden gescheiden. Aanleiding voor de vechtpartij zou een denigrerende opmerking van één van de bezoekers tegen de barman zijn geweest. Een andere bezoeker maakte hier een opmerking over en na een woordenwisseling ontstond de vechtpartij. Tijdens de vechtpartij werd er door een 32-jarige inwoner van Nibbixwoud met een glas op het hoofd van een 39-jarige inwoner van Bergschenhoek geslagen. Deze man werd door de politie aangehouden en ingesloten. Hij is de volgende dag verhoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt, tevens heeft de man een toegangsverbod voor het Hotel gekregen.

Zaterdagmiddag omstreeks 13.50 uur melding van een omgeslagen (zeil-)boot op het Alkmaardermeer. De opvarenden zouden inmiddels al aan boord van een andere boot zijn genomen en werden naar de wal gebracht. Onderweg naar de plaats van de melding kregen de collega's al te horen dat een toevallig op het meer aanwezige nieuwe boot van de brandweer de opvarenden aan boord had genomen. Bleek te gaan om 5 opvarenden, variërend in de leeftijd van 11 tot 20 jaar. Zij waren door onbekende oorzaak met hun boot omgeslagen. Behalve wat koude rillingen mankeerden ze verder niets.

Bron: Politie Castricum
Foto: Monique de Vries

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 8 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25