Spectaculair MTB parkoers over tijdelijke vlonders
Spectaculair MTB parkoers over tijdelijke vlonders

OIT-Cross Triathlon Akersloot onderdeel van de landelijke Cross Series

Sport Akersloot

Op 25 juni a.s. wordt voor de derde keer de OIT-Cross Triathlon in Akersloot georganiseerd. De Akerslootse cross triathlon heeft haar naam snel gevestigd in het 'triathlon-wereldje'. Hans Schoolderman, voorzitter van de triathlon: "Onze cross triathlon onderscheidt zich door een mooi en compact parkoers. De massastart in het Alkmaardermeer is een heus spektakel. Ons MTB parkoers is uniek en gaat zelfs door veestallen. Dit kan alleen maar in Akersloot!".

Dit jaar is de OIT Cross Triathlon Akersloot voor het eerst onderdeel van de Cross Series Triathlon 2017. Dit jaar hebben vier wedstrijden zich verbonden aan de Cross Series. Achtereenvolgens de Fusion Beach Challenge op zaterdag 17 juni in Kijkduin, op zondag 25 juni de OIT-Cross Triathlon Akersloot, het Nederlands Kampioenschap Cross Triathlon tijdens de Rijntocht & Crosstriathlon in Renkum op 26 augustus en als laatste de Tri-Ambla op Ameland op zaterdag 9 september.

Schoolderman: "Met onze deelname aan de landelijke Cross Series willen we nog meer deelnemers kennis laten maken met deze mooie sport. Natuurlijk is het ook goede Akersloot-promotie!". Deelnemers die aan minimaal twee wedstrijden deelnemen, doen mee voor het eindklassement. Aan het eind zijn er prijzen voor de winnaars overall en voor de winnaars in de diverse leeftijdscategoriën.

Deelnemers aan de OIT-Cross Triathlon Akersloot gaan 500 meter zwemmen in het Alkmaardermeer, 5,5 km hardlopen door historische polders en 15 km crossen op een mountainbike over een afwisselend en technisch parcours zoals weilanden, noodbruggen en veestallen. Inschrijven kan via www.ntbinschrijvingen.nl. Meer informatie over de OIT-Cross Triathlon Akersloot is te vinden op www.triathlonakersloot.nl.

Bron en foto: OIT Cross Triathlon Akersloot

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57