Afbeelding

Auticafé Kennemerland: autisme en conflicten

Algemeen Castricum

Dinsdag 16 mei is er weer een Auticafé in de Juliana van Stolbergschool in Castricum. Na onderwerpen als 'Autisme en Passend onderwijs' en 'Vrijetijdsbesteding en wonen' gaat het dit keer over 'Autisme en conflicten'. Op 16 mei komt Anneke Eenhoorn spreken. Anneke Eenhoorn is werkzaam als klinisch psycholoog/psychotherapeut en gedragstherapeut binnen Parlan/De Praktijk. Daarnaast is zij auteur van diverse boeken over ADHD en ASS. Ze werkt met kinderen, ouders en hun subsystemen om samen te bekijken wat de best werkende aanpak is.

Autisme en conflicthantering.

Anneke: "Kinderen opvoeden is best een uitdaging. Zeker als je kinderen hebt die speciaal zijn. Het is een hele speurtocht om uit te vinden wat bij jouw kind het beste werkt. Vooral als je een kind hebt dat om het minste of geringst boos lijkt te worden kan opvoeden een erg pittige klus worden. Vaak lijkt de boosheid zomaar op te komen. Er lijkt geen touw aan vast te knopen. Tijdens de avond over conflicthantering gaan we eerst eens kijken of het waar is dat kinderen met autisme sneller en heftiger boos kunnen zijn dan kinderen zonder autisme. We kijken of we kunnen begrijpen waar conflicten ontstaan. Als we dat een beetje beter begrijpen zullen we ook stil staan bij wat je als ouders kunt doen om die conflicten te verminderen. Misschien denkt u wel dat dat helemaal niet kan, maar gelukkig lukt het bijna altijd om met de juiste aanpak het aantal conflicten naar beneden te krijgen. Natuurlijk bestaat het niet dat er na deze avond nooit meer een conflict zal uitbreken. Daarom staan we ook stil bij wat je kan doen als het thuis en/of elders toch weer even heel heftig wordt." Na de lezing is er tijd om uw vragen te beantwoorden.

Wat is Auticafé Kennemerland?

Het Auticafé zijn informatieve avonden georganiseerd door ouders voor ouders van kinderen met autisme. Hun doel is om ouders, mantelzorgers en hulpverleners in Kennemerland met elkaar in contact te brengen, informatie te delen, ervaringen uit te wisselen, oplossingen aan te dragen en vooral een luisterend oor te bieden.

Adres: Juliana van Stolberstraat 3 te Castricum. Het programma begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Tegen het einde van het programma is er een mogelijkheid om 1 minuut te spreken over aan autisme gerelateerde onderwerpen. Achter in de zaal vindt u een uitgebreide folder en boekentafel.

Bron en foto: Auticafé Castricum

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57