Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Brandweernieuws met o.a. auto gaat in vlammen op

Algemeen Castricum

Dinsdagavond 2 mei om 21:25 zijn zowel de tankautospuit van Castricum en het verkenningsvoertuig van Egmond aan Zee uitgerukt naar de Snoeckenburg in Egmond-Binnen. Dit vanwege een sterke, smeulende brandlucht die werd geroken in de buurt. De spuitgasten hebben samen diverse locaties in de omgeving en op het opgegeven adres gecontroleerd maar konden de oorzaak niet achterhalen en zijn allebei weer retour naar de kazerne gegaan.

Woensdag 3 mei om 12:37 zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een brandmelding bij Verzorgingstehuis de Boogaert. Toen ze met toeters en bellen onderweg waren kregen ze te horen dat de melder was afgegaan door een aangebrande tosti.

Vrijdagmiddag om 15:16 was er een brandmelding bij een woonvoorziening aan de Dorpsstraat in Castricum. Ter plaatse bleek ook dit loos alarm te zijn.

Auto gaat in vlammen op aan de Groteweide

Zondagochtend om 05:07 zijn de spuitgasten in actie gekomen voor een auto die in de brand stond aan de Groteweide. Bij aankomst stond een auto vlak voor een woning geparkeerd en hierdoor was er nog kans dat de vlammen de woning aan zouden tasten. Dit wisten de brandweerlieden te voorkomen en hadden de brand snel onder controle. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend en dit zal dan ook uit onderzoek van de politie moeten blijken. De auto is volledig total loss verklaard.

Zondag om 12:05 was er nog een brandmelding bij Verzorgingstehuis de Boogaert maar werd weer ingetrokken omdat de melder was afgegaan door kookwerkzaamheden. 

Bron: Brandweer Castircum
Foto: Hans Peter Olivier

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57