Afbeelding

Buitenspelen: hoe en waar doe je dat?

Algemeen Castricum

Buitenspelen: allemaal doen we het of hebben we het gedaan. De allerkleinsten vermaken zich op de wip of glijbaan, jongeren zoeken een plek voor bike of bal. Jong en oud vermaken zich in het park, of het nu met een wandeling is, jeu de boules of frisbee. Aan de gemeente is het de taak om die openbare buitenruimte zo in te richten dat zoveel mogelijk mensen aan hun trekken komen. Een enquête helpt daarbij.

Enquête

Gemeente Castricum wil in kaart brengen hoe deze openbare (speel- en sport-) ruimte nu wordt gebruikt en hoe dit het beste is af te stemmen op de verschillende gebruikers. De uitkomsten gebruikt de gemeente bij het maken van een nieuw 'uitvoeringsplan voor de openbare speel- en sportruimte'. Iedereen is welkom om de bewonersenquête in te vullen. Deze is te vinden via www.speelplan.nl/castricum.

Speelplan

De gemeente maakt in samenwerking met bureau Speelplan een nieuw uitvoeringsplan voor speelplaatsen. Dat is nodig omdat er meer woonwijken bijkomen waar ook speelplekken moeten komen, terwijl het budget gelijk blijft. Daarom wil de gemeente een aantal kleinere, weinig gebruikte speelplekken afbouwen en de andere plekken inrichten voor een bredere doelgroep.

Nu nog liggen veel speelplekken op korte afstand van elkaar. Daaronder zijn ook een aantal kleine en/of afgelegen plekjes. De gemeente wil hier de speeltoestellen niet meer vervangen. De plekken blijven wel beschikbaar als vrije speelruimte, maar zonder speeltoestellen. Centrale buurtspeelplaatsen blijven behouden en de inrichting wordt toegerust op de gebruikers.

Welke speelplaatsen wel en niet behouden blijven wordt bepaald aan de hand van het speelruimteonderzoek per wijk. Wanneer speelplaatsen worden heringericht gebeurt dit in samenspraak met kinderen, omwonenden en andere gebruikers. De enquête is bedoeld om in beeld te krijgen hoe de speelplekken nu worden gebruikt.

Mening telt

Jong en oud is welkom om zijn ervaringen te delen via de enquête op www.speelplan.nl/castricum. Daar is ook meer informatie te vinden over het onderzoek.

Bron en foto: gemeente Castricum

Afbeelding
Ommetje Oosterbuurt met Oer-IJ gids 2 uur geleden
Ontdek wat er zoal op het strand te vinden is.
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 3 uur geleden
Afbeelding
Inwoners kernen Bakkum en Castricum om input gevraagd voor nieuw Integraal Verkeersplan 5 uur geleden
Moederdag en het voorjaar kan beginnen bij Kwekerij Cristian Schilder. Foto: aangeleverd
Christian Schilder in Limmen: een bloeiend begin voor Moederdagcadeaus 7 mei, 14:04
Gemaal 1879.
Gemaal 1879 werkt komende zondag 7 mei, 12:00
Afbeelding
Gratis zwemactiviteiten voor kinderen 7 mei, 10:59 1
Afbeelding
Eerbetoon lokale verzetsstrijders op straatnaamborden 6 mei, 10:38
De Schuilkerk, Beeldbank Oud-Castricum nr. 300688
Ommetje Oosterbuurt met Oer-IJ gids 5 mei, 10:00
Afbeelding
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 2 mei, 10:49
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 30 apr, 10:00
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37