Anette en Jan.
Anette en Jan. Foto: Anette Zeeman

Dagbesteding Thuisbij Limmen zoekt locatie in dorpskern

Algemeen Limmen

Een gezellige huiselijke leefomgeving waar ouderen met dementie zich thuis voelen. Dat moet Dagbesteding Thuisbij Limmen worden. Initiatiefneemster Anette Zeeman woont in Limmen en maakte in februari 2016 kennis met Thuisbij Uitgeest via haar huidige werkgever. "Ik was gelijk geraakt door de kleinschalige setting met de juiste uitstraling. Al snel kwam ik in gesprek met de huidige ondernemers. Door hun betrokkenheid geraakt, pak ik nu mijn kans om als franchisenemer Thuisbij Limmen op te starten en mijn droom uit te rollen voor de Limmer gemeenschap".

Koopwoning gezocht
De locatie van Dagbesteding Thuisbij Limmen is nog niet bekend. De zoektocht naar een geschikte koopwoning in de dorpskern is in volle gang. Een ruime woonkeuken, 2 leefruimtes en een zonnige tuin zijn een must. Het liefst een locatie dichtbij winkels, groenvoorzieningen, seniorenwoningen en het woonzorgcentrum. Hoe mooi zou het zijn als ouderen lopend of op de fiets naar de dagbesteding kunnen komen?

Limmen een dementievriendelijke gemeente
Ook de CAL gemeente heeft het Convenant Dementievriendelijke Gemeente getekend om samen met Stichting Alzheimer Nederland een dementievriendelijke gemeenschap verder te bevorderen. Het Thuisbij concept sluit geheel aan bij de visie van het convenant en kan dan ook op steun en sympathie rekenen van de gemeente. Met de juiste zorg en ondersteuning kunnen ook mensen met dementie zo lang mogelijk thuis blijven wonen.
Om het taboe rondom dementie te doorbreken zie ik mezelf graag zorgen voor ouderen met dementie in de nabijheid van hun eigen omgeving met vertrouwde mensen uit de buurt. Daarom zoeken we een locatie in de dorpskern van Limmen en is het plan de dagbesteding samen met lokale vrijwilligers, investeerders en sponsoren op te starten, aldus Anette.

Missie en visie Thuisbij
Iedere oudere met dementie zou zich prettig, veilig en vertrouwd moeten kunnen voelen. Thuisbij is een kleinschalige dagbesteding in een knusse woning midden in uw eigen woonplaats. Met een bourgondische inslag wordt elke dag gezamenlijk een verse warme maaltijd bereid. En bij de koffie? Eigen gemaakte appeltaart met slagroom? Natuurlijk ondernemen we leuke activiteiten en uitjes. Wat zou u graag willen doen?
Onze kernwaarden: Integriteit en persoonlijke zorg combineren met humor, bewogenheid en gastvrijheid. Thuisbij wil er aan bijdragen dat u en uw mantelzorgers van het leven kunnen blijven genieten.

Het dagboek van Jan
Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek geschreven door oud verslaggever Jan Baaij. Met boeiende en soms ontroerende verhalen geeft Jan u een kijkje in zijn dagelijkse belevenissen bij Thuisbij Uitgeest en proeft u de sfeer. Zie www.thuisbij.eu/dagboek-van-jan.

Wilt u meer informatie of weet u mogelijk een geschikte locatie? Neem dan contact op met Anette Zeeman via limmen@thuisbij.eu of 06-38018222.

Bron en foto: Anette Zeeman

Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25
Er wordt gespeeld op dinsdagmiddag 16 en 23 april en vrijdagavond 19 en 26 april.
Open Kampioenschap Biljarten van Castricum 18 mrt, 15:17