Afbeelding

Stukje zoekt lezer

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Castricum heeft veel inwoners die graag schrijven. Vaak blijven die schrijfsel in een la liggen en wie weet is dat maar beter ook. De gedachte aan al die verborgen hersenspinsels bleef Bert Roodhof echter bezighouden.

Met Inge Eusman en Margot de Zeeuw besloot hij een Facebook-pagina te starten waarop iedere zaterdag een kort verhaal of gedicht zou worden gepost. Vrienden Bea, Edgar en Maarten sloten zich ook aan en daarmee was Facebookpagina 500 Magazine aan Zee een feit.

Inmiddels zijn er zeventig stukjes op de pagina verschenen, niet alleen van de hand van de zes initiatiefnemers, maar ook van andere schrijvers. De onderwerpen van de stukjes zijn erg verschillend, sommige schrijvers vertellen over hun werk, anderen halen herinneringen op of scheppen op over hun sportprestaties. Er is één eis: het stukje mag niet langer zijn dan 500 woorden. 

Niet alle stukken in 500 Magazine aan Zee zullen je aanspreken, maar er zit altijd wel een stuk tussen dat je aan het denken zet of je een glimlach ontlokt. Reden genoeg om regelmatig even naar de Facebookpagina te gaan. 

Sinds deze week is er ook een website www.500magazineaanzee.nl waarop alle verschenen verhalen staan. Op de website kan op schrijver en op onderwerp worden gezocht. Roodhof: "We hopen met de website nog meer lezers te bereiken met onze stukjes. En we blijven schrijvers de gelegenheid bieden om hun stukjes op onze website te delen. Want een stukje heeft er niet om gevraagd niet gelezen te worden."

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 20 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01