Afbeelding
Foto: Vera Fetisova

Burgemeester opent de nieuwe schoolbibliotheek van Cunera basisschool

Algemeen Castricum

Vanmorgen om 9.00 uur heeft burgemeester Toon Mans door middel van het voorlezen van een prachtig gedicht en het (laten) doorknippen van een viertal linten van de boekenkasten de nieuwe schoolbibliotheek officieel geopend.

Voor het vernieuwen van een dergelijke bibliotheek is een aanzienlijke investering van € 9.000,00 nodig (op basis van 4 boeken per kind). Vanzelfsprekend kan de school dat niet alleen betalen. Cunera had een budgetruimte van € 5000,00 en heeft een reservering gemaakt van € 2.000,00 per jaar om de komende jaren boeken te kunnen vervangen en de bibliotheek verder uit te breiden.

Ook de oudervereniging heeft met een gift van € 2.500,00 bijgedragen aan de totstandkoming van de nieuwe schoolbibliotheek. Tot slot is er op 10 april nog een sponsoractie gestart onder de titel: 'bieb zoekt bladzijden'. Er ontbraken nog 5000 bladzijden, die met behulp van deze actie opgehaald zijn. Deze actie werd vandaag afgerond met een feestelijke ochtend voor de kinderen met diverse leesactiviteiten. Alle kinderen uit groep 5 tot en met 8 kregen een uur lang een groepje onderbouwkinderen onder hun hoede. Samen hebben ze boekenleggers gemaakt, boeken voorgelezen, er is een estafette gelopen en  er werd gedanst over een boek.

De kinderen van groep 5 tot en met 8 konden worden gesponsord per minuut of voor een heel uur begeleiden. De kinderen uit groep 1 tot en met 4 hebben boekenleggers gemaakt, die ze hebben verkocht en ze hebben een parcours gelopen met een (oud) boek op hun hoofd.

Rachel de Wit van boekhandel Laan heeft haar expertise op het gebied van kinderboeken kosteloos ter beschikking gesteld. Samen met de kinderen en docenten heeft ze een mooie evenwichtige collectie samengesteld die helemaal past in het huidige tijdsgewricht. Mede dankzij haar bijdrage spaart de Cunera  € 1.000,00 uit aan begeleiding en onderzoek.

Kortom het bruist van de activiteiten door iedereen die op wat voor manier ook betrokken is met het tot stand brengen van een toekomstbestendige nieuwe schoolbibliotheek. En nu maar lekker genieten van al die prachtige boeken.

Tekst: Annemieke Ederzeel
Foto: Vera Fetisova

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57